2016-02-20 19.15.42

(recept för ca 4 port)

4 skivor bröd till toast, kantskurna, ca 200 g getost (chèvre), 12 skivor parmaskinka, blandsallad (finns ju färdigsköljd och klar i påsar och som även innehåller ruccola), färsk timjan, pinjenötter.
Marinad:
1 dl rapsolja
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
Salt och peppar (ca en nypa vardera)
1 schalottenlök

Gör så här:

Rosta pinjenötterna i en upphettad torr stekpanna till de börjar få färg. Se till att skaka pannan då och då under rostningen så nötterna inte bränns vid.

Blanda rapsoljan med balsamvinägern, honung samt salt och peppar, rör om ordentligt med en sked tills honungen helt lösts upp. Finhacka löken och blanda ner i marinaden.

Skär bort de vita kanterna runt osten, dela därefter osten i grova bitar. Häll marinaden över ostbitarna och låt osten stå och dra en stund (gärna i kylskåp).

Lägg ut 3 och 3 skinkskivor lite omlott. Fördela osten på skinkskivorna. Försök att ta med så lite olja som möjligt. Om skinkskivorna är långa och smala, dela dem på mitten.

Stek brödskivorna i smör. Lägg upp på ett fat. Fördela sallad runt om. Lägg på getostrullen och strö pinje nötter över. Droppa lite marinad över salladen. Garnera med timjan