Detta kommer att bli en favorit hos oss. Så enkelt och snabbt att laga till. Citron och fänkål ger rätten en frisk och fräsch smak.

Till 2 pers:

350 gr potatis, 125 gr fänkål – ca ½ fänkål, 2 ägg, 2 dl grädde, ½ dl mjölk, saft och rivet skal av ½ citron, 1 tsk mortlade fänkålsfrön, 150-200 gr färsk lax i bitar. Önskas mindre potatis kan man ta blomkål eller broccoli istället.

Skala och halvera potatisen. Koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten. Låt svalna.

Visp ihop ägg, grädde, mjölk (eller byt ut grädden mot mjölk), citronsaft+rivet skal, fänkålsfrö, salt o peppar.

Krossa potatisen grovt i en ugnsform. Skär lax i bitar och skiva fänkålen. Blanda ned bland potatisen. Häll över äggstanningen.

Grädda mitt i ugnen ca 25 min eller tills äggstanningen stannat. Servera med skirat smör och en fräsch sallad.

Annonser