gcc-fishincaperlemonsauce-21

2 pers

2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja

Salta och peppra filéerna, obs inte så mycket salt. Vänd dem i mjöl precis före stekning.

Stek fisken i smör. Ta upp och lägg på fat. Tillsätt kapris, vitlök, sambal oelek, sardeller och vin i stekpannan. Koka 2 min. Tillsätt citronsaft och ca 1 msk smör. Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar.

Slå såsen över fisken. Servera kokt potatis eller stekt zucchini.



.

Annonser