Denna inläggning med närodlad västeråsgurka blev verkligen en höjdare.

Ingredienser:

  • 3 hg västeråsgurka
  • 2 schalottenlökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 cm pepparrot
  • 2 dillkronor
  • 1 msk gula senapsfrön

Lag:

  • 1,5 dl ättiksprit 12 %
  • 5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1,5 msk salt

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär gurkan i ½ cm tjocka skivor
  2. Skala och skär löken i skivor
  3. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukt.
  4. Skala och skiva pepparroten tunt
  5. Varva gurka, lök, chili, dillkronor, pepparrot och senapsfrön i glasburkar
  6. Koka upp ättiksprit, vatten, socker och salt i en kastrull
  7. Slå den varma lagen över gurkorna och sätt på locket. Låt vila i kylen en vecka.