2 personer
Japansk majonnäs
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk risvinäger
- 2 dl rapsolja
- 2 msk ponzu soja
- ½ tsk sesamolja
- 1 tsk srirashasås
Mangosallad
- Blandad sallad gärna med rödbeta i
- 150 g mango i tärningar
- ½ skalad tärnad gurka
- 1 tärnad avokado
- ½ kruka koriander
- saften från ½ lime
- salt + en nypa socker
Tonfisk
- 2 skivor tonfisk
- 1 msk rapsolja
- salt och svartpeppar
INSTRUKTIONER
Majonnäs
- Häll äggula, dijon och vinäger i en hög mixerskål. Vispa ihop detta med vispen till mixerstaven
- Tillsätt oljan i en smal stråle samtidigt som du vispar
- När du fått en fluffig majonnäs, rör ner soja, sesamolja och sriracha. Verkar den bli för tjock – späd med lite kallt vatten till önskad såsig konsistens
Mangosallad
- Blanda ihop alla ingredienser
- Pressa limen i en liten skål och smaka av
- Ställ fram skålen på bordet och låt var och en ta.
Tonfisk
- Hetta upp grillpannan ordentligt
- Torka av fisken med hushållspapper. Salta och peppra och pensla fisken med olja.
- Lägg den i grillpannan och grilla 1 min på var sida
- Lägg upp sallad och tonfisk på tallrik och servera dressingen på sidan av.
Recept av MatMalin.se – där kan du hitta mycket gott.
Tips på ett gott passande vin är Stoneleigh Riesling från Nya Zealand, nr 6498 på Systembolaget.