En grillpanna är enklast att grilla tonfisk i tycker jag eftersom det går så snabbt. En väldigt het grillpanna, kryddad och oljepenslad tonfisk och 1 minut på var sida. Lite mer kanske om fisken är tjock. Men ungefär som bilder visar – det tycker jag är bäst. Tänk på att värmen gör att stekningen ”går efter”.

2 personer

Japansk majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk risvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 2 msk ponzu soja
  • ½ tsk sesamolja
  • 1 tsk srirashasås

Mangosallad

  • Blandad sallad gärna med rödbeta i
  • 150 g mango i tärningar
  • ½ skalad tärnad gurka
  • 1 tärnad avokado
  • ½ kruka koriander
  • saften från ½ lime
  • salt + en nypa socker

Tonfisk

  • 2 skivor tonfisk
  • 1 msk rapsolja
  • salt och svartpeppar

INSTRUKTIONER

Majonnäs

  1. Häll äggula, dijon och vinäger i en hög mixerskål. Vispa ihop detta med vispen till mixerstaven
  2. Tillsätt oljan i en smal stråle samtidigt som du vispar
  3. När du fått en fluffig majonnäs, rör ner soja, sesamolja och sriracha. Verkar den bli för tjock – späd med lite kallt vatten till önskad såsig konsistens

Mangosallad

  1. Blanda ihop alla ingredienser
  2. Pressa limen i en liten skål och smaka av
  3. Ställ fram skålen på bordet och låt var och en ta.

Tonfisk

  1. Hetta upp grillpannan ordentligt
  2. Torka av fisken med hushållspapper. Salta och peppra och pensla fisken med olja.
  3. Lägg den i grillpannan och grilla 1 min på var sida
  4. Lägg upp sallad och tonfisk på tallrik och servera dressingen på sidan av.

Recept av MatMalin.se – där kan du hitta mycket gott.

Tips på ett gott passande vin är Stoneleigh Riesling från Nya Zealand, nr 6498 på Systembolaget.

En grillpanna är bra att ha