4 personer
Ingredienser
- 4 rödingfiléer
- smör
- 2 finhackade schalottenlökar
- ½-1 msk koncentrerad fiskfond
- 1 dl vatten
- 3 dl grädde
- 1-1,5 msk gammeldags messmör
- 3 msk finhackad gräslök
- 3 msk finhackad dill
- salt och vitpeppar
Gör så här:
- Smörfräs schalottenlöken i smör i en kastrull utan att den tar färg
- Häll på vatten, fiskfond och grädde
- Koka ner såsen till lagom tjock konsistens
- Blanda ner messmöret, gräslök, dill och smaka av med lite salt o peppar
- Dela rödingfiléerna i 2 delar och stek dem i smör med skinnsidan nedåt tills fisken nästan är färdig. Vänd sedan filéerna och stek dem som hastigast på köttsidan.
Servera med kokt mandelpotatis, stekt svamp och valfria grönsaker.