Vilken festmåltid och så enkel och snabb att tillaga. Vi hade kvar torkad rödgul trumpetsvamp kvar sedan ifjol och den ”knaperstekte” jag till. Underbart gott.

4 personer

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer
  • smör
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • ½-1 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1-1,5 msk gammeldags messmör
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 3 msk finhackad dill
  • salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Smörfräs schalottenlöken i smör i en kastrull utan att den tar färg
  2. Häll på vatten, fiskfond och grädde
  3. Koka ner såsen till lagom tjock konsistens
  4. Blanda ner messmöret, gräslök, dill och smaka av med lite salt o peppar
  5. Dela rödingfiléerna i 2 delar och stek dem i smör med skinnsidan nedåt tills fisken nästan är färdig. Vänd sedan filéerna och stek dem som hastigast på köttsidan.

Servera med kokt mandelpotatis, stekt svamp och valfria grönsaker.