Visst blir man glad av färgglad mat.

 

Ingredienser i denna höstsallad:

Halloumi med örter från Fontana, kantareller, zucchini, sötpotatis, spenat, granatäpple, rostade pinjenötter och tomater. Mängden är upp till var och en.

Skär ost och sötpotatis i kuber. Dela zucchinin på längden och gröp ur kärnorna. Skär i ca ½ cm skivor.

Rosta pinjenötterna.

Förstek sötpotatisen i ugn i 225 grader tills den känns lite mjuk, inte helt färdig. Stek under tiden kantarellerna först i torr stekpanna tills dess allt vatten i dem har försvunnit. Lägg sedan i smör och stek dem fint gyllenbruna. Ta upp dem och lägg sedan i den halvfärdiga sötpotatisen, halloumin och zucchinin. Stek tills det blir krispiga stekytor på ost och sötpotatis. Ta upp och lägg i en skål och fräs spenaten snabbt.

Fördela på tallrikar med spenaten underst. Fördela resten ovanpå med kantarellerna överst och strö över granatäpplekärnor och rostade pinjenötter. Söta plommontomater är gott till + en vitlöksdressing.

Roligt att laga mat med åtminstone några ingredienser från närområdet. Här är det tomater och zucchini från Strand gård i Söråker, tomater från Pekkas naturodlingar i Härnösand och egenplockade kantareller.

I denna vackra skog – som en pelarsal med mjukt grönt golv – har vi plockat massor med svamp under åren. Underbart att strosa omkring här.