4 pers
INGREDIENSER
- 400 g biff, karré eller kyckling
- 20 g torkad svamp
- 2 msk sesamolja
- 4 msk japansk soja
- 4 kokta ägg
- salladslök
- 2 pakchoi
- 100 g ramen nudlar
- rostade sesamfrön
BULJONG
- 1,2 liter vatten
- 3 köttbuljongtärningar
- 2 msk fisksås
- 3 msk japansk soja
- 1 msk strösocker
- ½ röd chili (mer eller mindre beroende på styrka)
- 1 msk riven ingefära
GÖR SÅ HÄR
- Börja med att blötlägga den torkade svampen och skiva köttet i tunna skivor
- Koka buljongen. Blanda vatten, buljongtärning, fisksås, soja, strösocker, strimlad röd chili och riven ingefära i en kastrull och låt småkoka ca 10 min. Smaka av om det behövs mer salt, socker eller styrka. Håll varmt medan du förbereder det övriga.
- Lägg äggen i kokande vatten och koka 6 min.
- Blanda det strimlade köttet med sesamolja och soja. Strimla salladslök. Skär pakchoi i bitar. Krama ur svampen. Stek kött och svamp och tillsätt salladslök och pakchoi i slutet av stekningen.
- Koka nudlarna enl anvisning på paketet.
SERVERING
- Lägg nudlar i botten på tallriken
- Lägg kött, svamp och grönsaks-blandningen ovanpå
- Häll het buljong över
- Toppa med ett halvt ägg, koriander och rostade sesamfrön