108_1280x857_15

Fiskpaket med grönt och färskost. 275 kcal.

Ingredienser

1 port

150 g hoki eller annan vit fryst fisk, halvtinad,  1 skalad potatis, ½ morot , 10 cm purjolök,  25 g sockerärter,  1 tsk smör el. margarin,  flingsalt och nymalen vitpeppar 1 ark aluminiumfolie, ca 25×25 cm Till servering: 2 msk färskost, 12 %

Så här gör du

Sätt ugnen på 200°. Skär fisken i centimetertjocka skivor. Skär potatisen, moroten och purjon i tunna skivor. Varva rotfrukterna tillsammans med sockerärterna i mitten på foliearken. Fördela fisken ovanpå och klicka på smöret. Salta och peppra. Lägg gärna med lite örter.  Vik ihop paketen och förslut ordentligt. Lägg i en form mitt i ugnen i 30 min. Känn på potatisen om den är klar. Beror på vad är för sorts potatis du har med – kan behövas 5-8 min mer tid i ugn. Öppna vid bordet och ät med färskost.

1397391_531254746962410_507879508_o

Här har jag lax och färsk tonfisk i mina paket. Det blir lite fler kalorier än med torsk, sej el dyl. Detta ska nu in i ugn.