4 port

Ingredienser:

  • 650 g fläskfilé eller mörad fläskytterfilé
  • salt och svartpeppar
  • olivolja
  • 3 msk smör
  • 3 msk kapris
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 2 msk citronjuice
  • 350 g cocktailtomater
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja

Instruktioner

  1. Skär fläsket i 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra på båda sidor
  2. Häll olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i kotletterna och stek dem gyllenbruna och genomstekta.
  3. Sänk värmen och tillsätt smör och kapris. Stek några minuter till
  4. Tillsätt kycklingbuljong och citronjuice. Rör om lite så det inte fastnar i botten.
  5. Höj temperaturen och koka upp tills såsen har reducerats till hälften.
  6. Sänk värmen och tillsätt tomaterna. Koka i 3 minuter tills tomaterna mjuknat.
  7. Lägg upp köttet på fatet och häll skysåsen över. Garnera med persilja
  8. Servera med smörstekt gnocchi och stekta hjärtsalladshalvor.