4 port
Ingredienser:
- 650 g fläskfilé eller mörad fläskytterfilé
- salt och svartpeppar
- olivolja
- 3 msk smör
- 3 msk kapris
- 2,5 dl kycklingbuljong
- 2 msk citronjuice
- 350 g cocktailtomater
- 2 msk hackad färsk bladpersilja
Instruktioner
- Skär fläsket i 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra på båda sidor
- Häll olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i kotletterna och stek dem gyllenbruna och genomstekta.
- Sänk värmen och tillsätt smör och kapris. Stek några minuter till
- Tillsätt kycklingbuljong och citronjuice. Rör om lite så det inte fastnar i botten.
- Höj temperaturen och koka upp tills såsen har reducerats till hälften.
- Sänk värmen och tillsätt tomaterna. Koka i 3 minuter tills tomaterna mjuknat.
- Lägg upp köttet på fatet och häll skysåsen över. Garnera med persilja
- Servera med smörstekt gnocchi och stekta hjärtsalladshalvor.
1 Trackback or Pingback for this entry:
[…] Det här receptet har varit i säck innan det kom i påse. Jag har lånat idén och nästan hela seceptet från Karin som bloggar på Karins spis. Hon använde inget vin i sin fläskfilépanna. Men hon hade ett mycket mycket mer lockande namn Fläskfilé Scallopini med stekt gnocchi […]
GillaGilla