Tillagningstid ca 30 min.

Ingredienser till 2 pers:

1 paket fryst tinad torsk eller annan vit fisk, salt, peppar

½ purjolök, 2 klyftor vitlök

Olivolja, 100 g soltorkade tomater, 100 g körsbärstomater, 240 g svarta oliver kärnfria, ½ tsk torkad timjan, ½ tsk torkad oregano, 1 tsk sambal oelek

1 dl vitt torrt vin, 1 dl vatten

Citron, basilika

Tillbehör: Stekta grönsaker – man tager vad man haver – kanske ligger det lite rester av både det ena och det andra i grönsakslådan i kylen. Bara hacka och fräsa ihop och krydda med den härliga kryddan Persillade. Går naturligtvis bra med ris eller gryn.

Gör så här:

Börja med att förbereda tillbehören.

Skölj och strimla purjolök och hacka vitlök.

Fräs purjolök och vitlök mjuk i olja på medelvärme tillsammans med timjan och oregano i en vid stekpanna. Tillsätt soltorkade strimlade tomater, sambal oelek, färska cocktailtomater och urkärnade oliver och fräs ett par minuter.

Tillsätt vin, vatten, salt och peppar och sjud i ca 5 min. Smaka av och krydda ev mer.

Skär torskfilén i 4 portionsbitar och krydda dem med salt och peppar.

Lägg ner fiskbitarna i såsen i pannan och klicka lite smör över varje fiskbit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i ca 5-7 min.

Riv citronskal, finhacka basilikan och strö över fisken vid servering.