Den här soppan har så mycket smak och är så krämig och god. Egentligen kan man ha vad man vill i den vad gäller rotsaker och kryddor. Även svamp går bra.

4 port.

300 g färsk rå salciccia, 2 hackade scharlottenlökar, 2 hackade vitlöksklyftor, 6 skalade potatisar i bitar, 2 skalade gulbetor i bitar, 1-2 tsk sambal oelek, 1-2 msk crème av soltorkade tomater eller vanliga soltorkade tomater i bitar, 1 hönsbuljongtärning, 7 dl vatten, 2 dl grädde – valfri fetthalt, 200 g färsk spenat, salt.

Öppna skinnet på korven och skrapa ur färsen. Hacka upp den på en skärbräda. Bryn den och finfördela den i stekpannan. Fräs lök, potatis och gulbetor i lite olja i en kastrull. Tillsätt korven, sambal och tomatcrèmen. Häll på vatten+buljongtärning och låt det koka tills potatisen är mjuk. Häll på grädden och lägg i spenaten. Är det stora spenatblad kan du hacka den lite. Det ser ut att vara mycket spenat men den går ihop. Häll på grädden, låt koka upp och smaka av om det behövs ev en buljongtärning till eller lite mer salt. Red av den en aning.

Annonser