Ingr: 2-3 port.

Spagetti, pappardelle eller fettucini, 250 gr färsk salsiccia,  4 tomater, 1 finhackad schalottenlök, 1 finhackad vitlöksklyfta, 2 msk kapris, 1 dl grädde, 1 dl passerade tomater, hackad basilika, salt, svartpeppar, riven parmesan.

Tryck ut korvsmeten ur skinnen och skär i små bitar. Dela tomaterna och skär i bitar. Bryn korven och all lök lätt. Tillsätt tomat, basilika, kaprisen, grädden och passerade tomater och låt koka upp. Smaka av såsen och krydda ev mer. Ser det ut att bli lite sås i förhållande till pasta är det bara öka på  med ingredienserna.

Koka pastan. Låt den rinna av ordentligt. Lägg tillbaka den i grytan och slå såsen ovanpå. Rör om ordentligt.

Servera med hyvlad parmesan och svartpeppar.

 

Annonser