DSC_0809

Ingr: 400 gr kokta rödbetor (jag köpte färdigkokta), 1 röd lök, 2 vitlöksklyftor, 5 ägg, 2 dl grädde, 1 dl mjölk, ½ msk grönsaksbuljong, 1 tsk torkad timjan

Sallad: 1 paket bacon, 250 gr haricot verts, 1 förpackning salladsmix, ½ citron, 1 paket fetaost, svartpeppar, olja, balsamvinäger

Gör så här:

Tärna rödbetorna. Grovhacka löken. Fräs löken med rödbetorna ca 2 min.

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, grönsaksbuljong och kryddor och slå smeten över rödbetorna i pannan och låt steka på medelvärme ca 10 min. Strimla under tiden bacon och stek det knaprigt. Låt fettet rinna av på hushållspapper.

Koka upp vatten i en kastrull och koka upp haricots vertsen snabbt. Sila av och spola dem kalla.

Lägg en tallrik över stekpannan med frittatan och vänd allt upp och ned. Låt den sedan glida tillbaka i stekpannan och låt den steka ca 5 min.

Lägg upp sallad, bacon, haricot verts i en skål och ringla över lite olja, vinäger och lite citronsaft. Krydda på med lite flingsalt och svartpeppar.

Ät och njut.

 

 

 

 

Annonser