Rustik paj med tomater, zucchini, getost och ricotta

DSC_0532

Ugn: 175 grader

Pajdeg: 100 gr smör, 3,5 dl grahamsmjöl, ½ tsk salt, 1 dl mandelmjöl, 1 ägg.

Fyllning: 250 g ricotta, 200 g getost, peppar, salt, 1 ask körsbärstomater, 1 bit skivad stekt zucchini, 1 klyfta vitlök, timjan, dragon, olivolja.

Kör ihop pajdegen i en matberedare. Låt vila i kylen en halvtimme.

Tryck ut degen i en pajform.

Blanda ricotta, pressad vitlök och getost och krydda med salt och svartpeppar. Smaka av.  Bred ut över pajbotten.

Dela körsbärstomaterna och lägg dem över pajen, lägg på de stekta zucchiniskivorna, strö över timjan och dragon.

Grädda i ca 40-50 min eller tills den fått fin färg. Servera med en fräsch sallad.

 

Annonser