DSC_0472

Snabb middagsfavorit. Såsen får mycket smak från balsamvinäger och vitlök. Tillbehören kan man variera men det är jättegott med ugnsrostade rotsaker

4 port

Ingr: Kycklinglårfilé, salt, svartpeppar, torkad oregano eller basilika, parmaskinka, färskost med någon smak, vispgrädde, balsamvinäger, kycklingfond eller kycklingbuljongtärning, vitlöksklyftor

Sätt ugn på 225 grader.

Förbered rotsakerna om du ska ha det som tillbehör.

Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg på en klick färskost och rulla ihop. Linda parmaskinka runt om. Lägg i en smord ugnsform.

Vispa ihop 2 dl grädde, 2 msk vit balsamvinäger, 1 msk kycklingfond eller ½ kycklingbuljongtärning och pressad vitlök i den mängd som önskas. Koka upp och sjud ett tag. Red av med lite maizena så att såsen blir simmig.

Sätt in rotsakerna i ugnen en stund före du sätter in kycklingen. Beräkna att kycklingen behöver ca 15 min för att bli färdig.

 

 

Annonser