DSC_0468

Ingr till 2 pers:

2 msk olivolja, ½ tsk peperoncini eller 1 tsk sambal oelek, 1 finhackad vitlöksklyfta, 1 ask körsbärstomater halverade gärna olika färger, 1 dl torrt vitt vin, 1 dl finhackad färsk basilika, 2 msk pressad citronsaft, 1 tsk rivet citronskal, salt och svartpeppar.

4 portionsbitar torsk (eller hur mycket man vill ha). Om du ökar mängden torsk, öka då även mängden sås.

Ugn: 200 grader

Börja med såsen: Fräs vitlöken och chili i olja ca 1 min. Tillsätt tomaterna och stek tills de känns mjuka. Tillsätt vinet och koka upp lätt. Rör i basilika, citron, salt och peppar och koka 2 min.

Salta och peppra torsken i olja i en non-stick stekpanna på mediumvärme ca 5 min. Efterstek i ugn ytterligare ca 5 min.  Slå såsen över torsken och servera med kokt potatis eller annat som du tycker passar till.



Annonser