dsc_0391

Ingr: 4port

250 g ricottaost, 30 g strimlad babyspenat, 30 g strimlad ruccolasallad, 75 g finriven parmesanost, 5 msk vetemjöl, 3 små ägg, salt och peppar.

Sås: 2 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs Hellman’s, 3 msk tomatpesto, 1-5 tsk stark chilisås eller harissa eller sambal oelek efter smak, salt o peppar. Vispa samman alla ingr och smaka av med salt och peppar.

Lägg ricotta, spenat, ruccola, parmesan, mjöl, ägg och kryddor i en bunke. Arbeta ihop tills det blir en kletig massa. Smaka av med kryddor. Krydda som du vill.

Klicka ut smeten och platta till den till biffar i en stekpanna. Stek några minuter på var sida tills de får fin färg.

Servera med grönsaker, ugnsstekt sötpotatis eller vanlig potatis och den goda såsen.

majonnas-real-400g-hellmann-s-3

Jag föreslår den här majonnäsen till såsen.

Annonser