20160727_184357

Ingr: 2 pers

250 gr fint rivna morötter, ½ smulad fetaost, 1 tsk sambal oelek, 2 ägg, 1/4 dl mjölk, 1 msk fiberhusk eller 2-3 msk vetemjöl, 1 näve hackad basilika, salt

Blanda ihop. Tillsätt mer vetemjöl om du känner att det blir svårt att forma biffar. Med fiberhusk räcker det med 1 msk eftersom det sväller bra. Fiberhusk hittar du på den ”glutenfria” avd på din affär.

Fiberhusk är en produkt som består av malda skal från psylliumfrön. Fröskalens stora fördel är att de kan användas för att ersätta vetemjöl och gluten i bakning och matlagning och innehåller hela 85 % fibrer. Jag använder det ofta eftersom det binder smeten så bra.

Stek biffarna på medelvärme i en blandning av smör och rapsolja.

Servera med creme fraiche eller grekisk yoghurt (naturell eller smaksatt med det du gillar) och en fräsch sallad.

Annonser