20160421_153821

Jättegoda, lite sega kaffekakor

Ingr:

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker poröst och tillsätt sedan resterande ingredienser.
  3. Rulla degen till bollar, ca 1 msk per kaka. Degen blir ganska lös så det går bra att klicka ut den med en sked direkt på plåten och forma den till små bollar. Tryck till varje kaka lite lätt.
  4. Grädda i ca 7-9 min, rotera plåten en gång under gräddning. Kakorna ska precis börjat få färg runt kanterna.
  5. Låt kakorna svalna. Ringla smält choklad över om du känner för det.
Annonser