dscn6725

Ingr: 2 pers

  • 1/4 litet kålhuvud
  • 5 skivor bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 2 matskedar smör
  • 1-2 msk äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger
  • salt och peppar

1. Skär bacon i bitar och stek knaprigt i en stekpanna

2. Tillsätt lite smör och hackad lök. Låt fräsa en stund

3. Ta upp och lägg detta i en kastrull

4. Koka ur stekpannan med lite vatten och slå över i kastrullen

5 Sänk temperaturen och lägg i hackad vitkål (ca 2 cm bitar). Lägg på lock och koka tills kålen mjuknat. Rör om då och då.

6.Tillsätt 2 msk smör och 1 msk äppelcidervinäger. Ev lite sambal oelek. Smaka av med salt.

Servera som tillbehör till kyckling el dyl.

Annonser