2015-04-15 18

Stracotto di vitello con salsa di pomodori e gnocchi

 

 

4 pers

700 g kalvbog eller annat kalvgrytkött i 2 cm tärningar, 1 kg färsk gnocchi, 2 b krossade tomater, 2 msk olivolja, 1 fint hackad rödlök, 1 hackad stor vitlöksklyfta, ½ dl hackade basilikablad, ½ dl hackad persilja, 2 köttbuljongtärningar, 1 msk sambal oelek, 1 msk socker.

Fräs lök och vitlök i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn köttet och lägg över i grytan. Slå på krossade tomater – det ska täcka köttet. Lägg även i övriga ingredienser, lägg på locket och låt alltsammans puttra ca 1,5-2 tim beroende på vilket kött du har. Kalvkött är ju snabblagat så du får känna dig för. Men det ska vara väldigt välkokt. Smaka av och krydda mer om det behövs. Om grytan tenderar att bli för lös kan du koka den ett tag utan lock.

Koka färsk gnocchi enl anvisningarna på paketet. Lägg upp gnocchin i djupa tallrikar och slå över kalvgrytan.

Den här grytan kan serveras som festmåltid en lördagkväll tillsammans med ett glas mustigt rödvin och ett gott bröd som man kan suga upp såsen med.

 

Annonser