2015-02-25 19.00.36

½ paket kokta nudlar, 2 pak soi grovt strimlad, frysta upptinade mangotärningar, 4 dl groddar, finrivet skal och saft från 1 lime, 1 strimlad chilifrukt utan kärnor, 1 liten bit fint riven ingefära, salt, olja

Woka de kokta nudlarna tillsammans med ingefäran och chilin. Lägg i groddar och pak soi. Tänk på att det ser mycket ut med 2 pak soi men den sjunker ihop när man steker den. Woka och rör om någon minut. Avsluta med salt och lime. Servera genast.

Salladen är perfekt som vegetarisk rätt men det är även gott med marinerad stekt kyckling till. Jag honungsmarinerade utskurna kycklinglår ca 6 tim innan och ugnsstekte ca 15 min i 175 grader. Det gör inget om kycklingen får ligga längre i marinaden. Gärna över natten.

Marinad: (beräknad till 4 kycklingklubbor eller 8 urbenade kycklinglår.

1 msk mald sechuanpeppar, 1 chilifrukt strimlad, 2 vitlöksklyftor, 2 msk honung, 2 msk söt kinesisk soja, 2 dl olivolja.

Annonser