pork-terriyaki-med-sesam-rostad-broccoli-och-kimch

4 port

Ingr:

4 port äggnudlar, 4 salladslökar, 1 litet broccolihuvud, 600 g strimlat fläskkött, 1 msk olja, 1 msk sesamfrö

Sås: 1 dl japansk soja, ½ dl vatten, ½ dl strösocker, 1 msk riven färsk ingefära, 1 vitlöksklyfta, 1 köttbuljongtärning, 1 tsk maizena.

Kimchi: 100 g pak choy, 1 tsk sambal oelek, 1 lime, 1 msk olja, salt och peppar.

Så här gör du:

  1. Koka nudlarna
  2. Gör såsen: Koka ingr till såsen ett par min och red av.
  3. Gör kimchin: Strimla kålen och blanda med övriga ingr.
  4. Strimla löken och skär broccolin i små buketter
  5. Stek köttet i en het panna i oljan tills det fått fin färg. Lägg i broccolin och sist löken.
  6. Häll på såsen och koka någon min
  7. Strö sesamfrö på köttet och servera med nudlar och kimchi.

Rosta sesamfröna i torr stekpanna om du vill ha en nötigare smak.

 

Annonser