cut72O2RYYC

Recept från Tv4 nyhetsmorgon.

  • 800 g benfri abborrefile
  • 2 decimeter purjolök sköljd och strimlad
  • 2 msk smör (saltat)
  • 1.5 dl vitt vin (torrt)
  • 1.5 dl fond/vatten
  •   salt
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 1 knippe gräslök, hackad
  1. Smöra en stor kastrull. Placera fisken i portioner i botten på kastrullen. Vik filéerna dubbla och lägg tätt i stekpannan t ex.
  2. Salta och strö över purjolök, häll på vin plus fond. Låt sjuda i ca 5 – 7 min. Lock på.
  3. Sila över fonden i annan kastrull och koka ned till hälften (reducera).
  4. Tillsätt grädde och koka ihop.
  5. Ha i kryddgrönt. Slå såsen över fisken och koka upp. Servera med färskpotatis
  6. Red av såsen om den blir för lös. Det blir god sås så gör gärna dubbla receptet.

Servera med kokt potatis, broccoli och rotsaker.

Annonser