Ibland hittar man kantareller – och ibland hittar man MYCKET kantareller

DSC00139

då kan man göra en smarrig kantarellpizza.

 

timthumb

Ugn: 225 grader varmluft. 240 gr om du inte har varmluft.

Pizzadeg (om man inte vill köpa färdig):

Till 2 portionspizzor: 13 gr jäst, 2,5 dl rumpstempererat vatten, 7 dl mjöl, ½ msk olja, ½ msk salt. Knåda ihop degen och låt den jäsa 1 tim.

Till fyllningen: tomatsås (jag hade färdig pastasås på burk),  1-1,5 l kantareller som du steker först i het stekpanna så att vattnet går ur, sedan i smör, skivad röd lök, getost. Allt i den mängd man vill ha på. Vill man kan man strö på lite smulade vanlnötter och ringla över honung när pizzan är färdiggräddad.

När degen jäst, dela den i 2 delar och knåda till rundlar. Låt dessa ligga en stund 10 min. Kavla ut och lägg på bakpappersklädd plåt. Där kan du kavla ut den lite till. Man kan naturligtvis göra en stor pizza också. Bred på tomasåsen och lägg på det övriga. Grädda tills den fått fin färg.

Tomatsås om du vill göra den själv:

1 burk skalade tomater
1 dl rött vin
1 msk torkad oregano
0,5 dl vitvinsvinäger
2,5 msk socker
Salt
Svartpeppar

Garnera med ruccola. (strö på lite hackade valnötter och ringla över lite honung om du känner för det)

Tillbehör: Prosciutto, salami, oliver eller annat gott.

2014-07-26 19.52.46

Så ljuvligt god den blev. Tillsammans med en flaska Baron de Ley reserva från 2009 blev det en perfekt lördagkväll i 26 graders värme ute i vår berså.

 

Annonser