matigsvampmacka

Dill passar så otroligt bra till svamp. Prova det.

 

DSC_0104

         Så glad man blir när man hittar dessa godsaker.

Det går mot svamptider. Det ser vi fram emot och sparar Tareqs svampmacka här på matbloggen.

  • Antal portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • cirka 1 liter blandad svamp (kantarell, trattkantarell, karl-johan, svart trumpetsvamp)
  • 1 st gul lök
  • 1/2 st vitlöksklyfta
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 4 st stora blad grönkål
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mycket grovt hackad persilja
  • 2 kvist(ar) timjan
  • salt och peppar
  • 4 skiva(or) vitt surdegsbröd
  • olivolja

Så lagar du

Stek brödet på hög värme i rikligt med olivolja. Lägg till sidan. Tvätta svampen och låt den torka på en handduk. Hacka lök och vitlök. Skär ner sidfläsket i små bitar. Riv ner grönkålen i mindre bitar.

Fräs lök, vitlök och sidfläsk vackert gyllenbrunt. Tillsätt all svamp och salta lätt. Stek på hög värme tills vätskan har avdunstat och svampen fått fin färg. Tillsätt vitt vin, grönkål och grädde. Koka samman tills grädden har fått fin konsistens. Tillsätt persilja och servera genast på de rostade brödskivorna

tareqtaylor

Tareq Taylor – en av mina favoritkockar. Han driver Slottsträdgårdens kafé i Malmö. Jag bara älskar hans recept.

Annonser