1511624_569744306446787_151650693_n

600 gram torskfilé
100 gram riven parmesanost
2 dl Creme fraiche
1 st vitlöksklyfta(or)
0,25 st citron(er), saften från ca 2 klyftor
1 tsk torkad basilika

0,5 tsk salt
2 krm svartpepeppar

Sallad:
250 gram morötter
0,5 st zucchini
olja och vinäger

Tillbehör: Couscous, bulgur eller ris

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tillbehör: Koka gryn efter anvisning på förpackningen.

3. Fisk: Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form. Riv parmesanosten och blanda med creme fraiche i en bunke. Pressa i vitlök och citronsaft. Krydda med basilika, salt och peppar och bred ostblandningen över fisken. Sätt in i ugnen ca 12 min eller tills osten har fått en fin gyllenbrun yta.

4. Sallad: Skala morötterna och skölj zucchinin. Riv morötter och zucchini på ett rivjärn och blanda med lite olja och vinäger i en skål.

2014-02-06 13.26.47

Servera fisken tillsammans med ris eller gryn och morot- och zucchinisallad. En väldigt god och saftig sallad. Passar perfekt till.

Annonser