SAM_1646 SAM_1647

 

 

 

 

 

Ingr: 1 kg nötinnanlår, 2 gula lökar, 1 morot, 2 äpplen, 1 tsk salt, 1 msk peppar, 4 lagerblad, 3 msk svartvinbärsgelé, 33 cl porter, 1 dl grädde, 1 tsk soya, maizenamjöl.

Blötlägg grytan i 15 min (10 tim om det är första gången du använder den)

 

 

SAM_1643

Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner det i den blötlagda grytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten i bitar. Lägg ned i grytan tillsammans med lagerblad. Slå på portern och tillsätt gelén.

Ställ in lergrytan i kall ugn. Vrid upp till 175 gr och låt stå ca 2 tim. Ös steken lite då och då.

Sila bort grönsakerna från skyn och häll den i en kastrull. Är det mycket sky kan du koka ihop den lite. Tillsätt sedan grädde och soya. Smaka av. Red den med lite maizena utrört i vatten.

Servera med pressgurka, morötter, råstekt potatis i tunna skivor i stekpanna och gelé.

676892Vinförslag: Barolo Albe 2008, nr 2398, 189 kr.

 

Annonser