108_13197 175 kcal

Recept för 1 person. Men gör gärna mer och frys ned i lunchlådor.

67 g nötfärs, 67 gr krossade tomater, 27 gr gul lök, 25 gr morot, 8 gr rotselleri, 5 gr tomatpuré, 0,33 dl grönsaksbuljong,

17 gr kikärtor, vatten, kryddor, örter, 100 gr sjögräsnudlar.

Finhacka lök. Grovriv morötter och rotselleri. Koka upp buljongen med löken. Smula ner köttfärsen – rör om. Låt sjuda.

Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, örter och kryddor. Låt koka ganska länge. Späd med vatten om det blir torrt.

Skölj kikärterna och lägg ned dem mot slutet.

Koka nudlarna. Skölj och lägg ned i lunchlådan. Fördela köttfärssåsen ovanpå och rör om. Kyl ned och frys om du gjort till många luncher.

———————————————–

Recept till 6 pers:

6 portioner:
400 g nötfärs 10% (596 kcal)
400 g krossade tomater (104 kcal)
160 g gul lök (51 kcal)
150 g morot (68 kcal)
50 g rotselleri (18 kcal)
30 g tomatpuré (38 kcal)
2 dl grönsaksbuljong (12 kcal)
100 g kikärtor (130 kcal)
vatten (–)
salt, svartpeppar
oregano, salvia, timjan
600 g sjögräsnudlar (36 kcal)

http://www.femkolontva.wordpress.com

Annonser