SAM_1464

Sardiner, sill och i Östersjön strömming tillhör familjen sillfiskar, så det går utmärkt att använda strömming i stället för sardiner här uppe i Norden.

4 port

Olivolja, finhackade vitlöksklyftor, färsk strömming – de är ju inte så stora så du får beräkna antalet, oregano, ströbröd, citronsaft och salt.

Ugn 200 grader

Smörj en stor ugnsform och strö ut hackad vitlök. Lägg de utfläkta strömmingsfiléerna ovanpå som ett taktegel. (Fläks ut som när man gör strömmingsflundra. Ta bort benet) Strö över oregano och ströbröd. Salta efter smak och ringla över oljan. Stek i ugn ca 10 min. Stänk över citronsaft och garnera med färsk oregano. I Italien äts detta endast med ett gott bröd, men det går bra med kokt potatis eller potatismos till.

Jag har inte skrivit någon mängd på ingredienserna. Ta så mycket du tycker om och som behövs. En del vill ha lite vitlök, andra mycket. Lite örter eller mycket.

Spännande att göra något annat än ”Strömmingsflundra” av strömming.

Oregano

Annonser