Färsk torsk stekt i smör – salt och vitpeppar – ingen panering – himmelskt gott

DSC_0007

Till det en saftig sallad, idag tabbouleh och lite extra citron om man så vill.

4 port

3 dl bulgur, 2 dl hackad persilja, 2 msk torkad mynta, ½ gurka, 4 tomater, 1 rödlök, saft av ½ citron, 4 msk olivolja, färsk spenat och lite frysta wokgrönsaker.

Koka bulgur enl anv på paketet.

Fräs wokgrönsakerna, lägg i spenaten på slutet och låt fräsa med en kort stund.

Hacka lök, tomater och gurka i tärningar. Blanda ihop alla grönsaker i en kastrull. Slå i bulgur när den är klar. Häll över citronsaft, olivolja och krydda med mynta, persilja, salt o peppar. Rör om och håll den ljummen.

Salta o peppra torsken och stek den i smör på rätt svag värme.

Du kan naturligtvis servera en vitlökscrème fraichesås till om du vill.

Tabbouleh är en klassisk sallad från Libanon.

Annonser